1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Ким Јонг Ун

Ким е претседател на Северна Кореја. Се верува дека е роден во 1982 или 1983 година, а власта ја наследува од својот татко Ким Јонг Ил во 2011 година.

Ким Јонг Ун е претседател на Работничката партија на Кореја и врховен лидер на Северна Кореја. Семејството Ким владее со земјата уште од 1948 година преку тоталитарен систем кој немилосрдно се пресметува со своите противници и неистомисленици.

Покажи повеќе написи