Кенинг ја повика Европа повеќе да се ангажира во Авганистан | Вести | DW | 19.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Кенинг ја повика Европа повеќе да се ангажира во Авганистан

*

Специјалниот претник на ОН за Авганистан, Германецот Том Кенигс ја повика Европа за поголем ангажман во Авганистан. Европејците не може да ги критикуваат САД, кои го носат главниот товар во Авганистан, а истовремено да одбиваат засилен ангажман во рамките не меѓународните ИСАФ трупи, рече Кенигс.