Катастрофални поплави во Англија | Вести | DW | 24.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Катастрофални поплави во Англија

*

Состојбата во подрачјата во западна и јужна Англија погоени од големите поплави и натаму е драматична. Најмалку 350 илјади домаќинства останаа без вода за пиење а 50 илјади семејства не се снабдуваат ниту со електрична енергија

Дојдов тука за да им изразам сочуство и подршка на сите кои страдаат од поплавите- изјави британскиот премиер Гордон Браун кој вчера ги посети погодените подрачја . Станува збор инаку за најголеми поплави во Англија по цели 60 години.