Ишингер на Косово | Вести | DW | 24.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Ишингер на Косово

*

Лидерот на Демократската партија на Косово, Хашим Тачи, изјави денеска дека претставникот на преговарачката тројка Волфганг Ишингер, за време на состаноците со косовските политичари ги слушал нивните ставови и не предлагал никакви идеи за статусот на покраината. По средбата со него, Тачи изјави дека на претставникот на Европската унија во тројката му ги пренесол уверувањата дека надгледуваната независност е компромис под кој Приштина не може да оди.