Италијанските војници во Авганистан веројатно киднапирани | Вести | DW | 24.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Италијанските војници во Авганистан веројатно киднапирани

*

Италијанските власти власти соопштија дека двајцата исчезнати војници во Авганистан веројатно се киднапирани. Министерството за надворешни работи во Рим изјави дека засега нема контакти со војниците, кои исчезнале во провинцијата Херат, непосредно по преминувањето на полициски пункт. Војниците биле придружувани од возач и преведувач кои исто така се исчезнати.