Инфлација во Словенија | Вести | DW | 14.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Инфлација во Словенија

*

Во Брисел владее скептицизам околу високата инфлација во Словенија која според есенските прогнози на Европската комисија за оваа година ќе изнесува 3,5 проценти, наспроти 2,5 во минатата година. Се смета дека порастот на инфлацијата во Словенија се должи на зголемените цени на храната и енергијата, како и на недостигот на конкурентски производи.