1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Интернет

Интернет е мрежа низ која се пренесуваат различни информации и услуги по електронски пат.

Според Википедија, корените на интернетот се во ARPANET, американскa одбранбена мрежа создадена во 1969 година. Првата TCP/IP мрежа е направена на 1 јануари 1983 и овој датум се смета за создавање на интернетот. Својот бум интернетот го доживува со појавата и развојот на глобалната мрежа WWW- World Wide Web на почетокот на 1990 години.

Покажи повеќе написи