Инвестиции во челичната индустрија | Вести | DW | 08.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Инвестиции во челичната индустрија

*

Најголемиот производител на челик во светот, Арселор Митал, до 2012 година годишно ќе инвестира по милијарда и 300 милиони долари во неговите европски фабрики. Од тоа во Германија треба да профитираат фабриките во Ајзенхутен - штат и во Бремен. Арселор Митал, по Тисен Круп, е вториот најголем производител на челик во Германија. Инаку, во Берлин денеска започна светска конференција на производителите на челик.