Израелската Работничка партија бира претседател | Вести | DW | 12.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Израелската Работничка партија бира претседател

*

Израелската работничка партија го почна изборот на нов претседател на партијата. Повеќе од 100.000 членови се повикани да се одлучат меѓу поранешниот премиер Барак и поранешноот шеф на тајните слуижби Ајалон. Во првата рунда Барак со 35 проценти ги освои повеќето гласови. Работничката партија е коалициониот партнер на Кадима на премиерот Ехуд Олмерт. И Барак и Ајалон имаат критички став кон коалицијата.