Започнаа велигденските прослави во Рим | Вести | DW | 08.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Започнаа велигденските прослави во Рим

Палејќи ја големата свеќа која симболизира воскреснување

на мртвиот Исуст, Папата Бенедикт 16 ја започна утринската велигденска миса во црквата Свети Петар. На неа присуствуваат неколку илјади верници. Во неговата порака, Папата рече дека воскреснувањето на Исус покажало дека љубовта е посилна од лошто и смртта. На пладне на плоштадот Свети Петар, Папата ќе ја одржи традиционалната велигденска миска “Урби ет Орби”.