Закажано продолжение на конститутивната седница во српскиот парламент | Вести | DW | 07.05.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Закажано продолжение на конститутивната седница во српскиот парламент

Во српското Собрание денеска продолжува конститутивната седница на парламентот, на која треба да бидат избрани претседател и потпретседатели како и да се формираат парламентрни одбори и да се именува секретар.

Конститутивната седница почна на 14 февруари и на неа беа верификувани мандатите на 250 пратеници. Последна точка на дневниот ред е изборот на новата српска влада, за која преговорите се одвиваат споро.