Закажани избори во Австралија | Вести | DW | 14.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Закажани избори во Австралија

*

Австралискиот премиер Џон Хауард закажа нови избори за 24-ти ноември. 68-годишниот Хауард, кој веќе 11 години е на чело на владата, се стреми кон добивање нов мандат, но во анкетите неговите конзервативци значително заостануваат зад опозиционата Лабуристичка партија на Кевин Руд. Додека Хауард агитира со позитивниот економски развој во земјата, Руд акцент става врз барањето за повлекување на австралиските трупи од Ирак и за потпишување на климатскиот протокол од Кјото.