Заврши средбата Црвенковски Груевски | Вести | DW | 20.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Заврши средбата Црвенковски Груевски

*

Македонскиот претседател Бранко Црвенковски и премиерот Никола Груевски дека имаат исти позиции околу надворешно политичките приоритети – односите со Грција и идниот статус на Косово, но двајцата не постигнале согласност за внатрешно политичките проблеми, меѓу кои е докомплетирање на Републичкиот судски совет и пополнување на испразнетите амбасадориски места. Ова произлезе по нивната денешната средба. И Црвенковски и Груевски во моментов присуствуваат на средбата на лидерите на четирите најголеми партии на која се разговара за судските реформи во земјата.