1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Женева

Вториот најголем град во Швајцарија е сместен покрај Женевското езеро во француското јазично подрачје

Женева, позната и како „најмалиот од големите градови“ и „град на мирот“ е светски дипломатски центар и дом на европската централа на ОН. Градот е и седиште на бројни мултинационални компании, како и на Меѓународниот Црвен Крст. Женева е еден од најскапите градови во светот.

Покажи повеќе написи