Гејтс во Ирак | Вести | DW | 16.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Гејтс во Ирак

*

Американскиот министер за одбрана Роберт Гејтс, се наоѓа во кратка посета на Багдад. Гејтс се сретна со амерканските команданти. На разговорите стана збор за засилување на американските трупи, што во меѓувреме е завршен процес. За време на кратката посета Гејтс со премиерот Нури ал Малики има намера да разговара за така нареченото национално помирување на завојуваните групи. Притоа ќе се изврши притисок врз раководството на Ирак да усвои закони кои ќе придонесат да се спроведува овој процес.