Гејтс во Ирак | Вести | DW | 16.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Гејтс во Ирак

*

Американскиот министер за одбрана Роберт Гејтс, по неговата посета на Багдад изрази незадоволство од досегашните чекори на ирачката влада за помирување на ривализираните групи. Цел на неговата посета на Ирак беше да изврши притисок врз владата повеќе да се залага за националното помирување во земјата.