Германската влада одобри продолжување на мисијата во Авганистан | Вести | DW | 19.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Германската влада одобри продолжување на мисијата во Авганистан

*

Германската влада денеска ја усвои одлуката за едногодишно продолжување на мандатот на Бундесверот во Авганистан. Со оваа одлука, ангажманот во ИСАФ трупите и на специјалните германски авиони од типот Торнадо се спојуваат во еден мандат. Германскиот парламент на 12 октомври треба да гласа за одлуката.