„Во националниот парк се штетни сите хидроцентрали“ | Свет | DW | 13.11.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Свет

„Во националниот парк се штетни сите хидроцентрали“

Еколошките организации се спротивставуваат на изградба на мини-хидроцентрали во областа Либражд, во Албанија, нагласувајќи дека се нарушува рамнотежата на екосистемот.

Состојбата со хидроцентралите на подрачјето на националниот парк Шебеник-Јабланица во Либражд, Албанија, се чини алармантна. Загриженоста дополнително ја поттикнаа и еколошките организации кои се спротивставија на нивната изградба.

Хасан Делиу од организацијата „АлбПрирода“ е запознат со состојбата на хидроцентралите во областа Либражд и вели дека мини-хидроцентралите ја нарушуваат целата рамнотежа на екосистемот.

Повеќе во видеото:

Гледај видео 01:42

#dw_BalkanBooster: „Во националниот парк се штетни сите хидроцентрали“

DW.COM