Владина криза во Полска | Вести | DW | 09.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Владина криза во Полска

*

Владината криза во Полска и натаму се заострува. Премиерот Јарослав Качински го отпушти министерот за внатрешни работи Јануш Качмарек. За него постои сомневање дека пренел доверливи информации со што ја спречил истрагата за можна корупциска афера во министерството за земјодлество. Качмарек го отфрлува обвинувањето. Пртетходоно беше отпуштен и министерот за земјоделство Анжеј Лепер, по што неговата партија се закани со повлекување од коалицијата. Се зголемува веројатноста за нови избори во Полска.