Виенски економски Форум во Охрид | Вести | DW | 21.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Виенски економски Форум во Охрид

Специјалниот координатор на Пактот за стабилност на Југоисточна Европа , Ерхард Бусек изрази надеж дека во наредната 2008-ма година Македонија ќе ги започне преговорите за членство во ЕУ. Според Бусек, Македонија и регионот се успешни приказни , интересни за инвеститорите. Бусек учествува на Виенскиот економски форум во Охрид на кој се говори за развојот на македонскиот туризам. Клучно за успешен развој според македонскиот премиер Никола Груевски е затворањето на косовското прашање. Груевски во говорот на Форумот изрази надеж дека македонија наскоро ја очекуваат подобри денови кога станува збор за туризмот.