Бундестаг – клима | Вести | DW | 26.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Бундестаг – клима

Германскиот министер за екологија, Зигмар Габриел, во парламентот во Берлин ги претстави мерките што владата ги планира за намалување на штетните издувни гасови во атмосферата. Дел од мерките се техничките иновации и засиленото користење на обновливи енергии. Трошоците за спроведување вакви мерки до 2010 година би изнесувале три милијарди евра годишно.