Британските маринци се вратија во земјата | Вести | DW | 05.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Британските маринци се вратија во земјата

Британските маринци, кои вчера ги ослободи Иран, пристигнаа во татковината. Тие веднаш беа однесени во воена база на југозападот на Англија, каде треба да се сретнат и со своите семејства. 15-темина маринци пред околу две недели беа заробени на иранско-ирачката морска граница. Иран тврдеше дека се наоѓале во негови територијални води, Велика Британија го оспоруваше тоа. Некои од војниците на иранската телевизија изјавија дека илегално навлегле во ирански води.