Бели за претседател: пародија или нешто повеќе? | Свет | DW | 31.03.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Свет

Бели за претседател: пародија или нешто повеќе?

В недела, 2 април, во Србија се одржуваат претседателски избори. На гласачките ливчиња ќе се најдат дури 11 кандидати, а меѓу нив и еден сосема невообичаен. Притоа, поддршката за него воопшто не е мала...

„Само силно“ е мотото на кампањата на Лука Максимовиќ, алијас Љубиша Прелетачевиќ Бели, на претседателските избори во Србија. Анкетите му предвидуваат дека ќе освои меѓу 5 и 11 отсто од гласовите. Но „феноменот Бели“ не може да се мери во голи бројки:

Гледај видео 01:31

Бели за претседател: пародија или нешто повеќе?

 

 

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама