Бакојани во Лондон | Вести | DW | 06.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Бакојани во Лондон

*

Само еден пат за Македонија води кон НАТО и Европската унија, а тоа е патот на заедничко усогласено решение за името на држава, изјави во Лонодн грчката министерка за надворешни работи Дора Бакојани, објаснувајќи дека за Атина тоа не е емоционално прашање туку прашање за регионална соработка. Бкојани од вчера е во турнеја, во која ќе бара подршка од европскауите партнери за спорот со името.