Анкетна комисија го усвои завршниот извештај | Вести | DW | 09.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Анкетна комисија го усвои завршниот извештај

*

Собраниската анкетна комисија за испитувањатата на случувањата од 25 семтември во македонскиот парламент го увои завршниот извештај. Во извештајот одговорноста за инцидентот е лоцирана за вербален испад кај Садула Дураку, Рафиз Алити, Мендух Тачи, Гарип Каба, Ружди Матоши и Блерим Беџети. Одговорноста е лоцирана и кај надворешно лице Беќир Асани за напад врз новинарот на А1 телевизија Лирим Дулови. Нема раководна полтичка одговорност за лидерите на ДУИ и ДПА. Во извештајот е предвидено и тримесечно намалување на платите на одговорните пратеници за 10 до 30 посто. Претседателот на комисијата Стојан Андов задоволен што конечно се завршила работата но незадоволен што комисјата до крајот не била комплетна.