1. Прескокни до содржината
  2. Прескокни до главната навигација
  3. Кон други страници на DW

Албанија: Кога ќе се роди женско, и стреите плачат

Елона Елези
14 септември 2021

Некои жени во Албанија се' уште се одлучуваат за абортус кога ќе дознаат дека носат девојче. Селективните абортуси во зависност од полот на плодот, во Албанија се законски забранети, но притисокот на општеството понекогаш е посилен од словото на законот.

https://www.dw.com/mk/%D0%B0%D0%BB%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D1%9C%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%87%D0%B0%D1%82/video-55938186
Прескокни го блокот Тема на денот

Тема на денот

Димитар Ковачевски Христијан Мицкоски

Ковачевски и Мицкоски бараат решенија за енергетската криза

Прескокни го блокот Повеќе теми
Врати се на почетната страница