دانستنی‌های زندگی دانشجویی در آلمان (بخش اول) | تحصیل در آلمان | DW | 18.02.2011
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

تحصیل در آلمان

دانستنی‌های زندگی دانشجویی در آلمان (بخش اول)

در بخش اول از دانستنی‌های لازم در مورد زندگی دانشجویی در آلمان به مواردی چون ارائه خدمات پزشکی در آلمان، تمدید ویزای دانشجویی در آلمان و اعلام آدرس محل سکونت دانشجو در شهرداری شهر محل سکونت، می‌پردازیم.

default

خدمات پزشکی در آلمان در مقایسه با ایران تفاوت‌هایی دارد که از جمله می‌توان به پزشک خانواده اشاره می‌کرد. هر فرد می‌تواند پزشک عمومی‌ای را که ترجیحا در نزدیکی محل زندگی او زندگی می‌کند، به عنوان پزشک خانواده برگزیند. اهمیت انتخاب پزشکی عمومی برای مراجعه دائم به او از آن جهت اهمیت دارد که در آلمان بر خلاف ایران بیمار نمی‌تواند به طور مستقیم به پزشک متخصص مراجعه کند، بلکه این پزشک عمومی است که در صورت تشخیص این مسئله، بیمار را به پزشک متخصص معرفی می‌کند. هر بیمار پس از مراجعه به پزشک مبلغ ۱۰ یورو حق ویزیت پرداخت می‌کند. این مبلغ شامل مراجعات بعدی به مدت سه ماه نیز هست. معرفی پزشک عمومی به پزشک متخصص نیز هزینه‌ای ندارد و چنانچه بیمار مبلغ ذکر شده را در سه ماه گذشته به پزشک عمومی پرداخته باشد، تنها با برگه معرفی پزشک عمومی و بدون حق ویزیت به پزشک متخصص مراجعه خواهد کرد.

Führerschein mit 17 Siebzehn Begleitung

تعویض گواهینامه برای مهاجران ایرانی

گواهینامه‌ی ایران (نسخه‌ی بین‌المللی) در آلمان، تنها در شش ماه نخست اقامت معتبر است. پس از طی شدن این زمان بایستی گواهینامه ایران را به گواهینامه‌ی آلمانی تبدیل کرد؛ البته این در صورتی است که فرد داوطلب صاحب گواهی‌نامه‌ای از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نباشد. شرکت در کلاس‌های آمادگی تئوری و عملی برای افرادی که گواهینامه ایران را دارند، الزامی نیست. این افراد تنها موظف هستند علاوه بر گذراندن دوره‌ی کمک‌های اولیه و معاینه‌ی چشم، در آزمون‌های تئوری و عملی رانندگی شرکت کنند. پس از قبولی در هر دو آزمون متقاضی بایستی گواهینامه ایران خود را در اداره‌ی راهنمایی و رانندگی تحویل دهد و نسخه‌ی آلمانی را دریافت کند.

اعلام آدرس محل سکونت و تمدید ویزای دانشجویی

افرادی که بیش از سه ماه در آلمان اقامت دارند، بایستی آدرس محل زندگی خود را به شهرداری شهر محل سکونت‌شان اعلام نمایند. در هنگام اعلام محل سکونت، ارائه‌ی قرارداد اجاره و یا گواهی‌نامه‌ای از موجر الزامی است. افرادی که برای تحصیل به آلمان سفر می‌کنند، در ابتدا، ویزایی برای ورود به دوره‌های زبان و یا ثبت‌نام و تحصیل در دانشگاه‌های آلمان دریافت خواهند کرد. پس از حضور در آلمان و ثبت‌نام در دوره‌های زبان و یا دانشگاه، ویزای داوطلب تمدید خواهد شد. دانشجو در آن زمان برای تمدید ویزای خود به اداره‌ی امور اتباع خارجی در محل شهرداری و یا شهر محل سکونت خود مراجعه می‌کند.

در هنگام تمدید ویزا در هر نوبت، دانشجو بایستی وضعیت مالی خود را نیز به اداره‌ی اتباع خارجی گزارش دهد. وضعیت مالی می‌تواند از طریق حساب بانکی و با مبلغی از پیش تعیین‌شده و به صورت بلوکه (با حق برداشت محدود در یک ماه) ارائه شود. و یا از طریق ضمانت‌نامه‌ی مالی دانشجو که به امضای بستگان او در آلمان رسیده است. علاوه بر این، وضعیت تحصیلی دانشجو نیز در هنگام تمدید ویزا بررسی می‌شود. دانشجو بایستی تعداد واحدهای مشخصی را در ترم‌های پیشین گذرانده باشد و همچنین در ترم آینده نیز ثبت‌نام و کارت دانشجویی‌اش را تمدید کرده باشد. گذرنامه دانشجو نیز بایستی در هنگام تمدید ویزا اعتبار کافی داشته باشد. در غیر اینصورت مدت زمان اعتبار ویزا بر اساس مدت زمان اعتبار گذرنامه کاهش خواهد یافت.

ویزای دانشجویی در اولین دوره‌ی تمدید در آلمان غالبا به مدت یک سال تمدید می‌شود. دانشجویان مقاطع کارشناسی‌ارشد و مقاطع تحصیلات تکمیلی که در آلمان مشغول به تحصیل هستند، با توجه به دوران تحصیلی‌شان ممکن است ویزایی با اعتبار بیش از یک سال نیز دریافت کنند. ‌

KB/FW

در همین زمینه:

  • تاریخ 18.02.2011
  • چاپ چاپ مطلب
  • لینک کوتاه شده https://p.dw.com/p/R2Et
  • تاریخ 18.02.2011
  • چاپ چاپ مطلب
  • لینک کوتاه شده https://p.dw.com/p/R2Et
تبلیغات