1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Gjermania

Ura me familjet - Radio Andernach

Shumë ushtarë gjermanë që gjenden në misionet jashtë vendit nuk mund t'i festojnë Krishtlindjet dhe Vitin e Ri me familjet. Për shumë prej tyre lidhja me atdheun dhe me familjet është Radio Andernach.

Shumë ushtarë gjermanë që gjenden në misionet jashtë vendit nuk mund t'i festojnë Krishtlindjet dhe Vitin e Ri me familjet. Për shumë prej tyre lidhja me atdheun dhe me familjet është Radio Andernach.

German peacekeepers serving in the NATO-led peacekeeping mission in Kosovo gather to celebrate Christmas eve in the western Kosovo town of Prizren on Tuesday, Dec 24, 2002. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Ushtarë gjermanë në Kosovë

Radio Andernach është stacioni radiofonik i trupave të ushtrisë gjermane Bundeswehr. Nga qendra e tij në Mayen kjo radio transmeton nga Kosova deri në Afganistan.

Gjatë Krishtlindjeve emisionet karakterizohen nga përcjellja e shumë përshëndetjeve tejet emocionale. Radio Andernach ekziston që nga viti 1974.

Die beiden Techniker Mensudin Kusur (l) und Björn Funk fahren am 14.11.2001 in einem Studiocontainer auf dem Gelände der General Delius-Kaserne in Mayen eine Sendung des Soldatensenders Radio Andernach, hinter der Scheibe moderiert Kay Thurm. 50 Soldaten aller Dienstgrade produzieren hier ein Radioprogramm, das in Bosnien und im Kosovo für die dort stationierten Soldaten ausgestrahlt wird. dpa/lrs (Zu dpa Korr.-Bericht Gruß vom Schatz - Soldatensender Radio Andernach als Brücke zur Heimatvom 19.12.2001)

Radio Andernach

Së pari, ajo e kishte qendrën në Andernach në brigjet e lumit të Rinit. Emri i radios mbeti i njëjti edhe pas transferimit të saj në vitin 2001 në kazermën Gjenerali Delius në Mayen që gjenden në malësinë lindore të Eifel.

Aktualisht për stacionin Radio Andernach punojnë 75 ushtarë. Rreth gjysma e tyre në bordin editorial, gjysma tjetër si staf teknik. Radio Andernach transmeton 24 orë, shtatë ditë në javë. Ushtarët mund ta ndjekin programin në vendet ku janë stacionuar ose në FM, ose nëpërmjet internetit.

In Bundeswehruniform moderiert am 10.3.2003 Unteroffizier Andy Kickhöfer (r) zusammen mit Oberst Hans-Jochen Annuss, dem Kommandeur des Zentrums für Operative Information der Bundeswehr, das Programm des Soldatensenders Radio Andernach im neuen digitalen Sendestudio in der Mayener General-Delius-Kaserne. Das Betreuungsradio der Bundeswehr für deutsche Soldaten im Ausland geht seit dem 10. März mit einem erweiterten Programm über den Sender. Neben neuen Formaten wie ein buntes Programm, Service und Sport gehören auch Themen wie der Grand Prix und Verbraucher- Tipps zum Programm. Der Sender wird via Satellit nach Bosnien-Herzegowina, ins Kosovo und nach Afghanistan übertragen.

Radio Andernach

Emisioni përbëhet nga lajme, sport, lajme argëtuese nga e gjithë bota dhe shumë muzikë. Radio Andernach e konsideron veten si një urë lidhjeje mes atdheut dhe vendit ku ushtarët janë në mision, thotë nënkolonel Mark Herholt, kryeredaktor në Radio Andernach:

"Mundësia që ne ofrojmë këtu, që të afërmit mund t'u dërgojnë urime ushtarëve në terren, të shoqëruara edhe me një dëshirë personale muzikore, është një mënyrë që t'i afrojmë ushtarët në terren pak më pranë Gjermanisë dhe gjithashtu një lidhje mes familjeve dhe ushtarëve. "