Rivne | Evropa | DW | 17.03.2011
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Evropa

Rivne

Fillimi nga puna 1981, 4 reaktorë, 2835 MW

default

Centrali bërthamor Rivne në Ukrainë

Centrali u vu në punë në vitin 1981. Ai ka katër reaktorë dhe një kapacitet të përgjithshëm prej 2835 MW. Nga planet për të ndërtuar dy blloqe të tjera u hoq dorë për arsye financiare dhe për arsye të fatkeqësisë në reaktorin e Çernobilit. Në vitin 2008 një metër kub ujë ftohës rrodhi jashtë, megjithatë përjashtë kompleksit nuk janë matur vlera radioaktiviteti. Për vitin 2017 është planifikuar mbyllja e reaktorit të fundit.