Vrushi: Qeveria shqiptare duhet të jetë më ftuese ndaj medias | FOKUS | DW | 08.02.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

FOKUS

Vrushi: Qeveria shqiptare duhet të jetë më ftuese ndaj medias

Në intervistë ekskluzive me DW, Jon Vrushi, specialist nga Transparency International, shpjegon përse në Ballkan korrupsioni është ende mbi nivelin mesatar dhe përse Vetëvendosja dhe Albin Kurti përbëjnë shpresë

Shiko videon 11:05

Ne Ballkanin Perëndimor korrupsioni në rritje 

Vendet e Ballkanit Perëndimor kanë pësuar rënie ne luftën kundër korrupsionit, thuhet në raportin e fundit të Transparency International. Përveç Malit të Zi (45) dhe Serbisë (39), të cilët e kanë ruajtur nivelin e vitit 2018, të tjerët janë përkeqësuar: Kosova (36, në vitin 2018: 37), Bosnja-Hercegovina (36, në vitin 2018: 38), Shqipëria (35, në vitin 2018: 36) dhe Maqedonia e Veriut (35, në vitin 2018: 37).

I ftuar në studion Deutsche Welles në Berlin, Jon Vrushi, specialist në organizatën botërore Transparency International, shpjegon ndër të tjera se si përftohet indeksi i perceptimit të korrupsionit, se përse Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia e Veriut dhe vendet e tjera të Ballkanit niveli i korrupsionit perceptohet si i lartë, dhe përse Vetëvendosja dhe Albin Kurti përbëjnë një shpresë për Transparency International për ta ulur korrupsionin në Kosovë. 

Me të bisedoi Anila Shuka