1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Uria në botë

820 milionё njerёz vuajnё nga uria kronike, ndёr ta 149 milionё fёmijё nёn moshёn pesё vjeҁ, qё janё tё pazhvilluar nga mungesa e ushqimit. 

Shumica e njerёzve qё vuajnё prej urisё jetojnё nё Azi me 500 milionё syresh dhe nё Afrikё me 260 milionё, 90 pёrqind e tyre ndodhen nё Afrikёn e Subsaharasё. Pёr shmangien e urisё nё raportin e OKB-sё kёrkohet njё marrёveshje ndёrkombёtare, qё tё krijojё paqen dhe transformimin e qendrueshёm ekonomik, nё mёnyrё qё vendet nё zhvillim tё jenё nё gjendje pёr t'i luftuar mё mirё shkaqet e urisё.