1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Sundimi i ligjit

Populistët e Evropës Lindore nuk e kanë qejf sundimin e ligjit. Ai shihet si diçka, që vetëm e pengon politikën "të mbarojë punë".

Nëse ka një gjë që mund të na mësojë Evropa Lindore për populizmin është, që demokracia nuk do të thotë detyrimisht sundim i ligjit. Demokracia mund të përdoret kundër rendit juridik, duke imponuar vullnetin dhe pasionin e shumicës