1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Strategji për Mesdheun

Mesdheu Lindor mund të kthehet në burim kryesor për tregun ndërkombëtar të energjisë, duke e zhvendosur peshën dhe ndikimin e pushteteve në rajon.

Për të ulur ndikimin e Rusisë në Mesdheun Lindor, SHBA-ja po e rrit angazhimin e saj për prodhimin e gazit në rajon. Qipros kjo i jep shanse, por edhe rreziqe.