Steinmeier në Tiranë: reformat ″një udhëkryq vendimtar″ | Gjermania | DW | 14.06.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Gjermania

Steinmeier në Tiranë: reformat "një udhëkryq vendimtar"

Ministri i Jashtëm i Gjermanisë, Frank-Walter Steinmeier, zhvillon një vizitë zyrtare në Shqipëri. Reforma në drejtësi, politika e refugjatëve dhe bashkëpunimi ekonomik janë ndër temat e bisedimeve.

Ministri i Jashtëm i Gjermanisë Frank-Walter Steinmeier gjatë takimit në Tiranë (14.06) me homologun shqiptar Ditmir Bushati apeloi për zbatimin e reformve të shtetit ligjor. Shqipëria ndodhet në "një udhëkryq vendimtar, madje historik" sa i përket politikës së reformave, shkruan Steinmeier në një shënim para kësaj vizite për gazetën shqiptare "Shqiptarja".

Reforma e drejtësisë e shtyrë disa herë është një temë qendrore gjatë vizitës që po zhvillon në Tiranë kreu i diplomacisë gjermane, Steinmeier. Hapat e rekomanduar nga Komisioni i Venecias të Këshillit të Europës konsiderohen si një parakusht i rëndësishëm për afrimin e Shqipërisë në BE. Ristrukturimi i drejtësisë në kuadër të politikës së reformave në vend është "pengesa më e vështrisë, që duhet të kalojë vendi", shkruan Steinmeier. Sistemi shqiptar i drejtësisë ende ka për të luftuar me "shumë probleme e në radhë të parë me korrupsionin që ka rrënjë të thella". Ai siguroi sërish për mbështetjen gjermane në kursin e reformave.

Ditmir Bushati und Frank-Walter Steinmeier in Berlin 8.4.2014

Ministrat e Jashtëm Ditmir Bushati dhe Frank-Walter Steinmeier në Berlin më 8.4.2014

Pas takimit me ministrin e Jashtëm Bushati, Steinmerier zhvillon bisedime edhe me kryeministrin Edi Rama. Gjithashtu janë planifikuar takime me politikanë të opozitës dhe përfaqësues të OSBE-së, në të cilën aktualisht Gjermania drejton kryesinë e radhës. Krahas reformës në drejtësi Steinmeier do të bisedojë edhe për politikën e refugjatëve dhe bashkëpunimin ekonomik. Pasdite është planifikuar në programin e vizitës një diskutim me nxënësit dhe studentët shqiptarë.