Siriani Xhaber Al-Bakr planifikonte sulme terroriste në aeroporte dhe hekurudha të Gjermanisë | Ballina | DW | 11.10.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Ballina

Siriani Xhaber Al-Bakr planifikonte sulme terroriste në aeroporte dhe hekurudha të Gjermanisë

Dyshohet se siriani kishte lidhje të drejtëpërdrejt, përmes internetit, me organizatën terroriste ISIS.

Shiko videon 08:34

Al-Bakr dhe përfaqësues të ISIS kanë diskutuar madje edhe për objektet që mund të jenë në shënjestër të sulmeve. Në këtë konktekst është përmendur aeroporti i Berlinit, por edhe trenat dhe stacionet hekurudhore. 
Al-Bakr është lidhur dhe mbajtur nga vet sirianët dhe policët e kanë arrestuar pa kurfarë reszitence. Ky arrestim ka rihapur në Gjermani debatin për ardhjen e teroristëve së bashku me refugjatët. Organet e sigurisë japin të dhëna për 340 raste të përpjekjeve për rekrutimin e refugjatëve për qëllime terroriste.... Në vendstrehime ka dhunë, kriminalitet, përdhunime, plaçkitje e madje edhe vrasje. Në aktet e dhunës janë përfshirë edhe shqiptarët. Për me shumë ndiqni paraqitjen e drejtpërdrejt DW-RTK.