Roth: Shqipëria meriton çeljen e negociatave | Gjermania | DW | 22.05.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Gjermania

Roth: Shqipëria meriton çeljen e negociatave

Ministri gjerman i shtetit Michael Roth është një nga personat më të angazhuar në politikën gjermane për çeljen njëherazi të negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Roth, tha në një intervistë me DW se do të përpiqet që ta fusë këtë temë në agjendën e Samitit të Këshillit të BE-së në qershor 2019.

Shiko videon 00:55

Përfaqësuesi më i fuqishëm i votimit të menjëhershëm në Bundestag për çeljen e negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut është ministri gjerman i shtetit për Evropën, Michael Roth, vetë socialdemokrat. Siç e tha edhe në një intervistë me Deutsche Welle-n, ministri Roth argumenton se premtimi i dhënë duhet mbajtur, se Shqipëria i ka kryer detyrat e saj, se çelja e negociatave është në interes edhe të stabilitetit të rajonit dhe Evropës.