1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Reklamë
Reklamë
Reklamë
Themenheader Roma in Europa

Romët në Evropë

Romët në Evropë

Sintit dhe romët janë minoriteti më i madh në Evropë – numri i tyre i përgjithshëm përllogaritet të jetë afërsisht dhjetë milionë. Në shumicën e vendeve ata margjinalizohen në aspektin ekonomiko-shoqëror. Në përgjithësi kjo etni bën pjesë ndër shtresat më të varfëra të shoqërisë dhe përballet me paragjykimet, diskriminimin e madje edhe me armiqësi të hapur. Sulmet ndaj tyre me sfond racizmin mdodhin rëndom. Ne informojmë, se si jetojnë romët në vendet e tyre, përse shumë prej tyre emigrojnë drejt Gjermanisë dhe si priten ata këtu. Ne tregojmë gjithashtu se çfarë ndërmarin ata për t’i shpëtuar varfërisë dhe për t’u integruar me sukses në shoqëri.

Nedjo Osman - Angazhim për përmirësimin e shanseve të romëve në Gjermani