Pritjet, rezultatet dhe sfidat e Procesit të Berlinit | FOKUS | DW | 04.11.2022
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

FOKUS

Pritjet, rezultatet dhe sfidat e Procesit të Berlinit

Gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor nënshkrruan (03.11) në Berlin tri marrëveshjet e mobilitetit. Ato parashikojnë lëvizjen e lirë të njerëzve me karta identiteti, njohjen e diplomave dhe dhe kualifikimeve për tri profesione: mjekët, arkitektët dhe dentistët. Nënshkrimi u bë nga kryeministrat e vendeve të Ballkanit Perëndimor, të cilët në samitin e Berlinit konsiderohen si të barabartë.