NATO-ja diskuton sot për misionin e saj në Kosovë | Ballkani | DW | 10.10.2012
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Ballkani

NATO-ja diskuton sot për misionin e saj në Kosovë

Gjermania do të propozojë sot që ose të ndryshohen detyrat e trupës mbrojtëse ose që partnerë të tjerë të NATO-s të vënë në dispozicion më shumë ushtarë.Gjermania kontribuon me numrin më të madh të trupave në Kosovë.

Gjermania po kërkon me ngulm nga partnerët e NATO-s që të angazhohen më fuqishëm në Kosovë. Ministri i Mbrojtjes Thomas de Maizière tha në Bruksel se ushtria gjermane së bashku me ushtarë nga Austria dhe Italia është e mbingarkuar me përmbushjen e objektivave në veriun e vendit ballkanik, të miratuara në nivel ndërkombëtar. De Maizière do të propozojë që ose të ndryshohen detyrat e trupës mbrojtëse ose që partnerë të tjerë të NATO-s të vënë në dispozicion më shumë ushtarë.

Në foto, Thomas de Maiziere dhe Catherine Ashton

Në foto, Thomas de Maiziere dhe Catherine Ashton

Gjermania kontribuon me numrin më të madh të trupave në Kosovë, rreth 1.300 nga 6.140 ushtarët atje. Ajo kërkon një rishpërndarje të trupave.

"Situata e sigurisë në Kosovë varion. Vlerësaohet se ajo është ndjeshëm më e mirë në jug sesa në veri dhe kjo duhet të pasqyrohet në planifikimin ushtarak", theksoi de Maizière.