Merkel: Mbështetje të mëtejshme Shqipërisë për në BE | Gjermania | DW | 28.11.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Gjermania

Merkel: Mbështetje të mëtejshme Shqipërisë për në BE

Kryeministri i Shqipërisë Edi Rama takohet me kancelaren Angela Merkel në Berlin

Kancelarja Angela Merkel i ka premtuar mbështetje të mëtejshme Shqipërisë në rrugën drejt Bashkimit Europian. Shqipëria vitet e fundit ka bërë ndryshime rrënjësore dhe ka ndërmarrë hapa të rëndësishëm reformimi, tha Merkel të hënën (28.11) para takimit me kryeministrin e Shqipërisë Edi Rama në Berlin. Si shembull ajo përmendi reformën në drejtësi: "Tani natyrisht që është e rëndësishme të vazhdohet rruga në këto piekta të rëndësishme që janë vendosur." Krahas zbatimit të reformës në drejtësi duhet vazhduar edhe lufta kundër korrupsionit e krimit të organizuar. Shqipëria që nga viti 2014 është vend kandidat për antarësim në BE dhe shpreson tani të marrë dritën e gjelbër nga Brukseli për hapjen e negociatave të antarësimit.