Lista e subjekteve për zgjedhjet në Kosovë | Ballkani | DW | 21.05.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Reklamë

Ballkani

Lista e subjekteve për zgjedhjet në Kosovë

Mbyllet afati për pjesëmarrje në zgjedhje. Në garë janë futur 5 koalicione, 19 parti dhe dy iniciativa.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka konstatuar se të premten është përmbyllur afati për aplikim e subjekteve politike që do të marrin pjesë në zgjedhjet e parakohshme për Kuvendin e Republikës së Kosovës. Zgjedhjet do të mbahen me 11 qershor 2017.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve njofton se në periudhën 11 maj – 19 maj, kur ishte afati, kanë aplikuar për zgjedhje 5 koalicione; 19 parti politike dhe 2 inciativa qytetare:

Koalicione

1. PARTIA DEMOKRATIKE E KOSOVËS-PDK; ALEANCA PËR ARDHMËRINË E KOSOVËS-AAK; NISMA PËR KOSOVËN-NISMA; PARTIA E DREJTËSISË-PD; LËVIZJA PËR BASHKIM-LB; PARTIA SHQIPTARE DEMOKRISTIANE E KOSOVËS-PSHDK; PARTIA KONSERVATORE E KOSOVËS-PK; PARTIA LIBERALE E KOSOVËS-PLK; ALTERNATIVA DEMOKRATIKE E KOSOVËS-ADK; REPUBLIKANËT E KOSOVËS-REK; PARTIA E BALLIT-PB; PARTIA SOCIALDEMOKRATE-PSD; BALLI KOMBËTAR I KOSOVËS-BKK

2. KOALICIONI LDK-AKR

LIDHJA DEMOKRATIKE E KOSOVËS (LDK),ALEANCA KOSOVA E RE (AKR)

3. KOALICIJA SDA-BSDAK

STRANK DEMOKRATSKE AKCIJE (SDA), BOŠNJAČKA STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE KOSOVA (BSDAK), 

4. KOALICIJA VAKAT

DEMOKRATSKA STRANKA BOŠNJAKA (DSB), DEMOKRATSKA STRANKA VATAN(DSV), UJEDINJENA STRANKA BOŠNJAKA(USB), CENTAR DEMOKRATSKE UNIJE (CDU)

5. PARTIJA KOSOVSKIH SRBA (PKS), AKTIVNA GRAĐANSKA INICIJATIVA (AGI)

PARTIJA KOSOVSKIH SRBA-AKTIVNA GRAĐANSKA INICIJATIVA

 

Parti politike

1. LEVIZJA  VETEVENDOSJE

2. PARTIA E ASHKALINJËVE PËR INTEGRIM

3. FJALA

4. NAPREDNA SNAGA KOSOVA 

5. PARTIA DEMOKRATIKE E ASHKANLIVE TË KOSOVËS 

6. INICIATIVA E RE DEMOKRATIKE E KOSOVËS

7. GRAÐANSKA INICIJATIVA GORE

8. G i SRPSKA LISTA

9. KOSOVA TÜRK ADALET PARTİSİ

10. PROGRESIVNA DEMOKRATSKA STRANKA

11. PARTIA DEMOKRATIKE E UNITETIT

12. KOSOVAKI NEVI ROMANI PARTIA

13. PARTIA ROME E BASHKUAR E KOSOVËS

14. NOVA DEMOKRATSKA STRANKA

15. PARTIA LIBERALE EGJIPTIANE

16. POKRET ZA GORU

17. KOSOVA DEMOKRATIK TÜRK PARTISI

18. SAMOSTALNA LIBERALNA STRANKA 

19. JEDINSTVENA GORANSKA PARTIJA

 Nismat qytetare 

1. SRPSKI PATRIOTSKI SAVEZ

2. G I EROMENDJE ALTERNATIVA