Leksioni 50 – Gjermanishtja si gjuhë e huaj | Radio D Teil 2 | DW | 21.08.2009
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Leksioni 50 – Gjermanishtja si gjuhë e huaj

Jani ka ardhur sërish për vizitë në një shkollë, e cila ofron një projekt shumë të veçantë për nxënësit e saj. Në projekt nxënësit pyeten në gjuhën amëtare, pse mësojnë gjermanisht dhe çfarë duan të bëjnë më vonë.

Jani ka përgatitur një reportazh në një shkollë, nxënësit e së cilës janë mbi 80 përqind migrantë. Ai prezanton edhe një projekt të pazakontë të gjermanishtes. Atje ai takon Vladimirin, Jen – Linë dhe Gylserenin, të cilët flasin për përvojat e tyre me dy gjuhë të ndryshme dhe për vështirësitë në mësimin e gjermanishtes.

Profesori nuk i rëndon studentët këtë herë dhe mjaftohet me një shpjegim të shkurtër gramatikor. Ai shpjegon fjalitë kohore me lidhëzën "bevor", e cila përdoret për të përshkruar një ngjarje në të shkuarën.

Shkarkoni