Leksioni 48 – Lindja dhe Perëndimi | Radio D Teil 2 | DW | 21.08.2009
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Leksioni 48 – Lindja dhe Perëndimi

Në studion e Radio D, Paula këtë herë merret me ribashkimin e Gjermanisë. Për këtë shkas ajo ka ftuar disa mysafirë në studio, të cilët diskutojnë me të.

Paula moderon një raund diskutimi për temën "Gjermanolindorë dhe gjermanoperëndimorë". Ajo flet me mekanik gjermanolindor automjetesh, me një psikologe dhe një ekspert të ekonomisë. Pyetjet e saj drejtuar mysafirëve sot: A vazhdojnë të ekzistojnë paragjykimet? Dhe cila do të ishte një perspektivë pozitive për gjermanolindorët dhe gjermanoperëndimorët?

Edhe profesori ka sot në plan të trajtojë disa çështje komplekse: ai sqaron Lidhoren (Konjunktiv) e "haben" dhe "sein" dhe formimin e Lidhores me formën foljore "würde".

Shkarkoni