Leksioni 47 – Ndërtimi i Murit | Radio D Teil 2 | DW | 21.08.2009
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Leksioni 47 – Ndërtimi i Murit

Udhëtimi nëpër Berlin i çon Paulan, Filipin, Janin dhe Jozefinën te Rajshtagu, te Porta e Brandenburgut dhe te rruga e Murit, që shënon vendin ku kalonte Muri. Radio D prezanton një pjesë për radio mbi ndërtimin e Murit.

Mbrëmjen e 13 gushtit 1961, Policia Popullore e RDGJ nis ndërtimin e një Muri në kufi me Berlinin Perëndimor. Dy bashkëshortë, shtëpia e të cilëve ndodhet drejtpërdrejt në kufi, vendosin në mënyrë spontane të arratisen. Në Perëndim zjarrfikësit presin njerëzit, të cilët hidhen nga dritaret.

Në pjesën e gramatikës sot kemi në program nyjën joshquese "ein" dhe përemrin e pacaktuar "eins". Profesori tërheq vëmendjen për disa yçkla, të cilave u duhet kushtuar vëmendje në këtë drejtim.

Shkarkoni