Leksioni 46 – Arinjtë e Berlinit | Radio D Teil 2 | DW | 21.08.2009
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Leksioni 46 – Arinjtë e Berlinit

Paula dhe Filipi merren në Berlin me projektin e artit "United Buddy Bears", i cili është krijuar nga artistë të 120 vendeve të ndryshme. Me anë të një interviste ata duan të mbledhin informacione për projektin.

Pasi kthehen në Berlin, Paula dhe Filipi dhe Janin bëjnë një ekskursion nëpër kryeqytet. Para së gjithash Jozefina është tepër e entuziazmuar nga një projekt shumë i veçantë arti: 120 statuja të mëdha me arinj plastikë nisin një turne botëror, si simbol për tolerancë. Gazetarët pyesin zëdhënësen e shtypit të firmës dhe mësojnë më shumë për arinjtë laramanë.

Në një kohë që në Berlin të tjerët zbaviten, profesori i është përveshur punës: ai shpjegon mbaresat e mbiemrave, të cilat zënë vend para emrit. Kjo nuk është punë e lehtë!

Shkarkoni