Leksioni 45 – Në shtëpinë e romantikëve | Radio D Teil 2 | DW | 21.08.2009
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Leksioni 45 – Në shtëpinë e romantikëve

Në fund të qëndrimit në Jena, dy reporterët vizitojnë një muze veçanërisht interesant. Në shtëpinë e romantikëve ata njihen me disa poetë të shquar gjermanë të shekullit të 18-të.

Shtëpia e romantikëve në Jena i është kushtuar romanticizmit të hershëm. Vizitorët mund të mësojnë këtu më shumë për mënyrën e re të të menduarit të kësaj epoke dhe për përpjekjen për një revolucion intelektual dhe poetik. Dy redaktorët e Radio D i marrin dëgjuesit me vete në një shëtitje nëpër muze dhe prezantojnë poetët Fihte (Fichte), Novalis (Novalis) dhe sallonin e Karoline Shlegel (Caroline Schlegel).

Kur ndodhin kaq shumë ngjarje të njëkohshme, për profesorin është afër mendsh që duhet të shpjegojë lidhëzat "als" dhe "wenn", të cilat shënojnë një veprim të njëkohshëm.

Shkarkoni