Leksioni 40 – Një gjurmë konkrete | Radio D Teil 2 | DW | 21.08.2009
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Leksioni 40 – Një gjurmë konkrete

Filipit dhe Paulas u lind dyshimi i parë dhe duan të shohin se çfarë bëjnë specialistët e lazerit në "qytetin e optikës" Jena. Dhe ata kanë që tani një ide se ku të marrin informacion.

Në fabrikën optike Paula dhe Filipi duan të verifikojnë një gjurmë. Një intervistë në vend synon të sqarojë pyetjet e tyre të para. Por zëdhënësi i shtypit nuk dëshiron në asnjë mënyrë të japë informacione dhe i largon Paulan dhe Filipin. Reporterët investigojnë me iniciativën e tyre dhe bëhen dëshmitarë të ngjarjeve të mistershme.

Më i gatshëm për të folur se zëdhënësi i shtypit është profesori, i cili merret këtë herë me temën e gjuhës së përditshme: tema e tij janë fjali të shkurtuara në gjuhën e folur.

Shkarkoni