Leksioni 38 – Me tren për në Jena | Radio D Teil 2 | DW | 21.08.2009
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Leksioni 38 – Me tren për në Jena

Vetura e Filipit është prishur, kështu që dy redaktorët e Radio D duhet të udhëtojnë me tren për te vendi i investigimit. Atje ndodhin gjëra të çuditshme. Një rast i përshtatshëm për Paulan dhe Filipin.

Pikërisht në kohën kur Filipi e ka dërguar veturën për ta ndrequr, atij i duhet të bëjë një investigim të ri. Një i panjohur shkakton atje shqetësime me një projektor me lazer. Prandaj ata nisen me tren në vendin e ngjarjes. Por si ndodh shumë shpesh, jo të gjtha ecin si duhet.

Për këtë shkak profesori merret me foljen gjysmëndihmëse modale "sollen" dhe shpjegon kuptimin e saj në fjalinë dëftore dhe pyetëse.

Shkarkoni