Leksioni 36 – Ludvig van Bethoven | Radio D Teil 2 | DW | 21.08.2009
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Leksioni 36 – Ludvig van Bethoven

Në moshën 22 vjeçare, Ludvig van Bethoveni kompozoi pjesën e njohur "Oda e gëzimit", e cila është sot himn i BE. Një pjesë për radio e çon dëgjuesin drejtpërdrejt nga Shtëpia e Bethovenit në shekullin e 18-të.

Ludvig van Bethoveni është njëri nga bijtë më të njohur të qytetit të Bonit. Paula dhe Filipi prezantojnë një pjesë për radio për lindjen e simfonisë së tij të njohur numër 9 dhe goditjen më të madhe nga fati në jetën e kompozitorit të shquar: humbjen e dëgjimit.

Kur dikush nuk të kupton mirë, ia vlen t'ia përsëritësh edhe njëherë atë që i ke thënë. Profesori merret këtu me ligjëratën e zhdrejtëpjesët e varura të fjalisë me lidhëzën "dass".

Shkarkoni