Leksioni 32 – Lepuri dhe iriqi | Radio D Teil 2 | DW | 21.08.2009
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D Teil 2

Leksioni 32 – Lepuri dhe iriqi

"Ai që nuk ka kokë, ka këmbë", thotë një fjalë e urtë. Por nganjëherë kjo nuk mjafton. Eulalia u tregon dëgjuesve një histori interesante. Edhe ajo tregon për një garë të jashtëzakonshme.

Ora e përrallave te Radio D: ngjashëm si në Grynhajde, veproi edhe iriqi, i cili i premtoi lepurit me këmbë shumë më të gjata një garë. Së bashku me të shoqen ai donte t'i tregonte njëherë lepurit arrogant, se ku e çon mendjemadhësia.

Kjo përrallë tregohet në kohën e pakryer. Për profesorin ky është një shkas tjetër për të analizuar format e së shkuarës – këtë herë edhe foljet e parregullta, përdorimi i të cilave nuk është pa probleme.

Shkarkoni